• MEDIERE

  MEDIERE

  costuri mai mici fata de un proces in instanta!
 • COMUNICARE

  COMUNICARE

  solutii discutate, negociate si agreate de fiecare parte!
 • INTELEGERE

  INTELEGERE

  pentru a merge mai departe...
 • NEGOCIERE

  NEGOCIERE

  aduce solutii acceptate si RESPECTATE
 • MEDIEREA

  MEDIEREA

  poate aduce SOLUTIA de inchidere amiabila a conflictului.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Blog de Articole, Stiri, Noutati despre Mediere

Biroul de mediator Iulia-Cristina Uta este specializat in mediere familiala: cuplu (continuarea sau desfacerea casatoriei-divort), custodie copii, partaj, succesiune, etc.

Daca va aflati in asemenea situatii, nu ezitati sa ne contactati.

Mediere custodie minori - mediator divort

Avantajele apelarii la mediator pentru a rezolva conflictele

Medierea in relatia parinte-elev-scoala

Cel mai frumos dar pe care un parinte il poate face copilului sau prin mediere

In momentul in care un copil se naste, parintii sai primesc automat obligatii si drepturi fata de acesta. Ca parintii traiesc in concubinaj sau sunt casatoriti sau sunt despartiti, pentru copil acest lucru nu are importanta:
“autoritatea parinteasca poate fi asimilata unui drept subiectiv, care nu se pierde de niciunul din parinti in nicio circumstanta, ea fiind un dat nascut din legatura naturala dintre parinte si copil” (http://legeaz.net/spete-civil-2/exercitarea-autoritatii-parintesti-in-mod-384-2012).
A devenit lipsit de importanta si in momentul in care parintii divorteaza: parintii nu divorteaza de copil, ei continua sa aiba aceleasi drepturi si obligatii fata de acesta.
Interesul superior al oricarui copil este acela de a fi crescut de ambii parinti. Dupa divort sau despartirea parintilor, este in interesul copilului sa mentina legatura cu ambii parinti, sa aiba acces egal atat la mama, cat si la tata. Menirea stabilirii unui program in care copilul pastreaza o legatura apropiata cu fiecare parinte este aceea de a intari relatiile de atasament cu ambii parinti. Acest program de relatii personale si alte detalii importante legate de viata copilului sunt discutate de parinti in cadrul sedintei de mediere. Relatiile dintre parinti insa se pot tulbura cu usurinta si pot deveni conflictuale. Medierea relatiei dintre parinti cu privire la copil este o sansa pentru toti trei de a depasi conflictul si de a avea o viata normala in care copilul sa se dezvolte echilibrat din punct de vedere emotional si fizic, sa devina independent, capabil sa-si dezvolte aptitudinile personale, capabil sa fie fericit.

scris de Iulia-Cristina Uta Mediator Bucuresti