• MEDIERE

    MEDIERE

    costuri mai mici fata de un proces in instanta!
  • COMUNICARE

    COMUNICARE

    solutii discutate, negociate si agreate de fiecare parte!
  • INTELEGERE

    INTELEGERE

    pentru a merge mai departe...
  • NEGOCIERE

    NEGOCIERE

    aduce solutii acceptate si RESPECTATE
  • MEDIEREA

    MEDIEREA

    poate aduce SOLUTIA de inchidere amiabila a conflictului.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Blog de Articole, Stiri, Noutati despre Mediere

Mediere dosar penal inselaciune

Recent am incheiat o mediere noua a unui dosar penal intocmit pentru inselaciune (art 244 NCP).

Detaliile dosarului penal

Este vorba de un faptuitor si opt persoane vatamate cu domiciliul in Bucuresti si in doua orase din tara.
Dintre aceste opt persoane, doua au fost inregistrate in dosar cu tentativa de inselaciune pentru ca si-au dat seama de intentia faptuitorului inainte ca acesta sa-si duca infractiunea pana la capat. Dar pentru ca si tentativa de inselaciune este pedepsibila, aceste persoane faceau parte din dosar.

Citește mai mult:Mediere dosar penal inselaciune

Mediere recuperare creante

Pentru ca medierea in cazul recuperarii creantelor intre societatile comerciale este cu adevarat o solutie atat pentru debitor cat si pentru creditor am participat la masa rotunda organizata de Asociatia Colegiul Mediatorilor – Medierea, instrument pentru recuperarea creantelor. La aceasta intalnire au participat colegi mediatori membri ai asociatiei, executori judecatoresti, reprezentanti ai unor banci comerciale precum si reprezentantii unor societati comerciale care au folosit medierea ca modalitate de recuperare a creantelor dar si alti reprezentanti de societati care nu au folosit medierea, dar au dorit sa afle mai multe despre acest subiect.

Citește mai mult:Mediere recuperare creante

Medierea relatiilor de familie – soti in strainatate

O statistica neoficiala spune ca in strainatate traiesc in jur de 4 milioane de romani. Pentru soti sau o familie cu copii aceasta situatie nu este intotdeauna usor de gestionat, iar aparitia unei crize in relatia dintre soti sau dintre parintele plecat, cel ramas si copiii este foarte probabila.

Mediatorul ii poate ajuta pe cei doi soti sa depaseasca criza, ajutandu-i sa comunice neconflictual, ajutandu-i sa vorbeasca despre cum i-a afectat aceasta schimbare, despre cum sa continue sa fie soti si de la distanta. Daca sotii doresc sa-si continue astfel casnicia, mediatorul ii poate ajuta.

Citește mai mult:Medierea relatiilor de familie – soti in strainatate

Mediere - instanta - notariat

Care este relatia dintre mediere si instanta/notariat si cand poate interveni medierea/mediatorul in interiorul conflictului?
Medierea poate interveni dupa aparitia conflictului dar inainte de instanta, intentia partilor fiind sa aiba o sansa sa rezolve conflictul amiabil.Daca situatia nu este rezolvata cu ajutorul medierii, partile merg mai departe in instanta. Daca partile se razgandesc, ele pot incerca medierea si dupa initierea unui proces in instanta.

Citește mai mult:Mediere - instanta - notariat

Mediatorul in conflictele de familie (divort, custodie minori...)

Urmare a activitatii biroului nostru de mediator privind medierea conflictelor de familie ( divort, custodie minori, partaj etc.)  dorim sa va impartasim cateva constatari:
Procesul in instanta nu pune capat conflictului de familie. Poate parea o afirmatie paradoxala, dar este cat se poate de adevarata.
Sa luam de pilda unul din cele mai intalnite conflicte de familie: divortul cu copil minor.

Citește mai mult:Mediatorul in conflictele de familie (divort, custodie minori...)

Legea Medierii articole comentate

Pentru a intelege mai bine aspecte din Legea Medierii prezentam mai jos cateva articole din lege care au necesitat a fi comentate si explicate partilor, in activitatea biroului nostru de mediere :

Art. 1, alin 4 din Legea Medierii modificata: „Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum si orice alte drepturi de care partile, potrivit legii, nu pot dispune prin conventie sau prin orice alt mod admis de lege“.

Citește mai mult:Legea Medierii articole comentate